Guatemala San Buenaventura Estate, kafija 200 g
Samtainā, dziļā, daudzpusīgā kafija savas nokrāsas neatklāj uzreiz, bet pakāpeniski. Šokolādes toņus nomaina viegls augļu skābums. Stiprs, stabils aromāts, tā galvenās notis — rūgtā šokolāde un zemesrieksti, ko nomaina vieglākas maizes garšas nianses.
Kafijas audzēšanas īpatnība — augstkalnu plantācijas un bagātīga, ar vulkāniskiem pelniem piesātināta augsne. Valstī joprojām tiek audzēta senā arabika, kas no mūsdienu paveidiem atšķiras ar dziļo un piesātināto garšu. Lielas, līdzenas un viendabīgas pupiņas. Svaigai kafijai ir nedaudz zilganpelēka nokrāsa. Klimatiskie apstākļi un vietējās augsnes kvalitāte nodrošina Gvatemalas kafijas unikālās garšas īpašības, bet ražas novākšana ar rokām un pupiņu mitrā apstrāde ļauj maksimāli atklāt garšas buķeti gatavā dzērienā.
Garšas buķete: samtainā, dziļā, daudzpusīgā kafija savas nokrāsas neatklāj uzreiz, bet pakāpeniski. Šokolādes toņus nomaina viegls augļu skābums. Stiprs, stabils aromāts, tā galvenās notis — rūgtā šokolāde un zemesrieksti, ko nomaina vieglākas maizes garšas nianses.
Lietošanas īpatnības: garšas īpašības vislabāk atklājas turku kafijas kannā, spiedē vai kafijas automātā.
Izcelsmes valsts: Gvatemala
Reģions: Antigua
Zemniecība: Sanbuenaventura (San Buenaventura)
Arabikas šķirne: bourbon/caturra
Apstrāde: mazgāta
Augstums: 1400-1675 m
Grauzdējums: 7 no 10 (vidējais)