Pieejamība: Noliktavā

Gvatemala (Guatemala San Buenaventura) kafija, 1 kg

€29,90

Samtainā, dziļā, daudzpusīgā kafija savas nokrāsas neatklāj uzreiz, bet pakāpeniski. Šokolādes toņus nomaina viegls augļu skābums. Stiprs, stabils aromāts, tā galvenās notis — rūgtā šokolāde un zemesrieksti, ko nomaina vieglākas maizes garšas nianses.

Pēdējo 150 gadu laikā valsts vēsture ir saistīta ar kafiju. Gvatemalas kafija ir populāra ar savu kafijas kvalitāti. Pārsvarā tiek audzēta arabika. Kafijas plantācijas atrodas kalna virsotnēs un kafijai ir izteikta reģionālā garšas atšķirība. Sākot ar spilgti izteiktām augļu notīm līdz saldas šokolādes un maigas karameles garšas profiliem.

Gvatemalā ražotās Kafijas pupiņas mēdz būt ļoti atšķirīgas. Kafija varbūt saldena ar kakao un karameļu garšas niansēm, ka arī ar zāļu un citrusu vai pat ziedu niansēm. Gvatemalā ir aptuveni 100 000 kafijas pupiņu ražotāju, lielāka daļa no tiem apsaimnieko tikai 2-3 ha lielas plantācijas, kuras kultivē Bourbon un Caturra arabikas šķirnes. 


Garšas buķete: samtainā, dziļā, daudzpusīgā kafija savas nokrāsas neatklāj uzreiz, bet pakāpeniski. Šokolādes toņus nomaina viegls augļu skābums. Stiprs, stabils aromāts, tā galvenās notis — rūgtā šokolāde un zemesrieksti, ko nomaina vieglākas maizes garšas nianses.

Izcelsmes valsts: Gvatemala

Reģions: Antigua

Zemniecība: Sanbuenaventura (San Buenaventura)

Arabikas šķirne: bourbon/caturra

Apstrāde: mazgāta

Augstums: 1400-1675 m

Grauzdējums: 6 no 10 (vidējais)

To Top