Kafijas pupiņu apstrāde
Ir divas metodes, kā atdalīt pupiņas mo mīkstuma un mizas - slapjā metode un sausā metode.
Slapjā metode (mazgāta)
Tiek izmantota pupiņam, kas novāktas ar rokām, un to izmanto zemēs, kur daudz līst. Augļus saspaida, lai nodalītu apkārtējo mīkstumu, tad pupiņas iemerc un ļauj ierūgt vienu vai divas dienas. Tad tās nomazgā un kaltē mašīnā vai saulē. Visbeidzot lobīšanas mašīna noņem plāno apvalku no zaļās kafijas pupiņas.
Kafijas pupiņas pārstrādātas izmantojot slapjo metodi, ir spilgta garša nianses, bet tas ir mazāk piesātinātas.
Sausā metode (dabīska)
Šī metode ir daudz vecāka un tāpēc arī vienkāršāka kafijas apstrādes metode. Augļus saliek saulē uz dīvām vai trīs nedēļām. Tos bieži apmaisa, lai tie izkalstu vienmērīgi. Kad augļi ir izžuvuši pilnīgi sausi, tas apstrādā īpaša lobīšanas mašīna, atdalot apvalku un izkaltušo mīkstumu.